Σπιτικό χούμους μιας και η νηστεία ακόμη δεν τελείωσε
Αν σου έχουν περισσέψει ρεβίθια ,να ένας εναλλακτικός τρόπος να τα καταναλώσεις
Υλικά
1 κούπα ξερά ρεβίθια
1/3 κούπα ρεβιθόζουμο
1/2 κούπα ταχίνι
2 κ.σ ελαιόλαδο
2-3 κ.σ χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση 🧑🏽🍳
1️⃣Μούλιασε τα ρεβίθια μαζί με σόδα μαγειρικής για 8 ώρες.
2️⃣Βράζεις για τουλάχιστον 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
3️⃣Έπειτα βάλε τα υλικά σε ένα μούλτι και αλέσε καλά. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις αλάτι, λεμόνι, ταχίνι)
💡Μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο για 5 μέρες✌🏼
Επίσης! Μπορείς να το φας σαν σνακ μαζί με λίγα κριτσίνια 🤤