Η κολοκυθόσουπα που πρέπει να δοκιμάσεις!
Υλικά:
~ 800γρ κολοκύθα καθαρισμένη
160γρ καρότα (2 τμχ)
100γρ κρεμμύδι (1 μετριο)
150γρ γλυκοπατάτα (2 μικρές)
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 1/2 κούπες γάλα 2%
1 κ.γ. Τζιντζερ σε σκόνη
1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
1️⃣ Κόβεις τα λαχανικα σε παρόμοια μεγέθη
2️⃣ Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις 1 κ.σ. Ελαιόλαδο.
3️⃣ Σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανο
4️⃣ Προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά
5️⃣ Προσθέτεις το γάλα και λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
6️⃣ Αφήνεις να πάρουν μια βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το βράσιμο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικα.
7️⃣ Κατεβάζεις από την φωτιά και πολτοποιεις με ραβδομπλεντερ.
8️⃣ Σερβίρεις με γιαούρτι Δέλτα στραγγιστό 2%, πάπρικα και λίγο κολοκυθόσπορο.