🧑🍳Υλικά για τα κεφτεδάκια:
▫️1 1/2 κούπα φακές βρασμένες (230γρ.)
🧅 1/2 κρεμμύδι (70γρ.)
🌾 3/4 κούπας αλεύρι βρώμης (90γρ.)
🌿 1/4 κούπας φρέσκο δυόσμο (10γρ.)
🌿 2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (10γρ.)
🥫2 κ.σ. ντοματοπελτες (30γρ.)
🥚 1 αυγό
🧂1/2 κ.γ. Αλάτι
▫️Πιπέρι
▫️Πάπρικα
🌿 1/2 κ.γ. ρίγανη
▫️1 κ.γ. Soya Sauce με λιγότερο αλάτι (5γρ.)
🍋 χυμό από 1/2 λεμόνι (15γρ.)
🧑🍳Υλικά για το τζατζίκι:
🥣 150γρ. γιαούρτι 2%
🥒1/4 κούπας αγγούρι τριμμένο στραγγισμένο (50γρ.)
🧂1/2 κ.γ. αλάτι
▫️Πιπέρι
🌿 2 κ.γ. Άνηθο ψιλοκομμένο (10γρ.)
🍇 Ξύδι
🥣Εκτέλεση
1️⃣ Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
2️⃣ Προσθέτεις όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μίξερ και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται να διαλυθούν τελείως εάν θέλεις να νιώθεις τα διαφορετικά υλικά που περιέχονται.
3️⃣ Φτιάχνεις περίπου 9 κεφτεδάκια των 50γρ, τα οποία τα τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
4️⃣ Ψήνεις για περίπου 35 λεπτά.
5️⃣ Μέχρι να ψηθούν τα καφεδάκια, ετοιμάζεις το τζατζίκι ανακατεύοντας όλα τα υλικά για το τζατζίκι σε ένα μπολάκι και σερβίρεις με τα λαχανικά της επιλογής σου.